Novi Sad
24.03.2016.
00:47 > 11:40
Danas se navršava 17 godina od početka NATO bombardovanja 1999. godine u tadašnjoj Jugoslaviji, a nakon neuspelih pregovora u Rambujeu o krizi na Kosovu.
  • Dragan Simić

    07.05.2019 00:10
    @Srđan - Veze sa istinom nemaš zlonamerni "čoveče". Koliko si samo laži napisao, koje će progutati oni koji nisu živeli u to vreme, ali ima nas još mnogo koji smo u tom periodu bili odrasle osobe i svedoci svega ono gšto je @G naveo, pa i gorih stvari od toga. Sram te bilo, ako za sram uopšte znaš.
  • G

    27.03.2016 16:52
    Šezdesetih smo dobili tzv. "deklaraciju o hrvatskom jeziku" koja je bila suprotna novosadskom dogovoru, novu muslimansku naciju, Albanci traže republiku i dato im je da ističu albansku zastavu - probajte to u SAD da uradite bez isticanja američke. Hajde da vi, tako upućeni, objasnite Izetbegovićevu islamsku deklaraciju, pa MASPOK i sve to još '70. - zašto su Hrvati tražili amnestiju za ustašku emigraciju, da vojni rok služe samo u Hrvatskoj, da koriste samo hrvatske simbole, da postanu konfederacija sa svojom vojskom i stolicom u UN? Sećate li se tzv. "bugojanskih" ustaša koji su pokušala da izazovu ustanak '72? Albanci '81. osnivaju OVK u Švajcarskoj, traže republiku i počinju sa progonom srpskog stanovništva o čemu su pisali zapadni mediji. SAD još '82. i njenom "direktivom 54" počinje da radi na izazivanju "tihe" revolucije u SFRJ. Sećate li se Kučanove izjave da je Srbima stvaranjem pokrajina od strane komunista uskraćeno pravo da stvore sopstvenu državu? Venetske teorije da Slovenci nisu Sloveni? Zabrane da se Srbi okupe u Ljubljani na protestu? Tuđmanovog ustaškog proglasa? Brisanje Srba iz hrvatskog ustava? Zabrane referenduma o srpskoj autonomiji u Hrvatskoj? Nacionalizam je "gospodine" sa "dobrim" a selektivnim pamćenjem krenuo da buja po SFRJ davno pre Miloševića, a najveća greška srpskog naroda osim njegovog biranja je što je pokušao da održi taj propali projekat "SFRJ". Ne, ne mogu da objasnim "tenkove na narod" u Ljubljani - jer ste to upravo vaša izmišljotina.
  • Branislav

    26.03.2016 16:44
    Slava herojima! Srdjane, doci ce dan....
  • Srđan

    26.03.2016 13:09
    @G, e moj druže vidi se da nisi živeo u to vreme za vreme Broza. Tada niko od manjina nije smeo ništa da kaže, niti da radi protiv srbijanaca, niti su srbijanci smeli išta da kažu ili čine protiv nacionalnih manjina, jer bi završili na dobro poznatom golom otoku. Zahvaljujući čeličnoj ruci Broza, tada bilo bezbedniji nego ikada. Kakve ustaše, exodus i slično. Da nije Milošević zakuvao lonac, ne bi ukinuo atonomiju i ovlašćenja republika, ne bi centralizaovao vlast, i ne bi izvršio puč i stavio čitavu vojsku pod svoju komandu i prvi izveo napada na građane u bivšim republikama.Zato ne možeš ni odgovoriti zašto Sloba isterao tenkove na narod u Ljubljani kada tamo nije bilo ni ustaša,niti OVK,niti ikakve nauružane grupe. Srbijanci su prvo isprovocirali posledice, a onda su posledice prikazali kao uzrok na koji su bazirali čitav rat. Pogledaj na youtubu snimke odmah posle smrti Broza, kako su na ulicama Hrvatskih gradova srbijanci oblačili se u četničke uniforme, mahali srbijanskim zastavama i pevali četničke pesme. Znači nisu ustaše, već četnici se pojavili. Sve kasnije posledice jesu zbog Slobe i njihovih pristalica. Znači nije Sloba pravio kasniji zlo prema srbijancima, več je Sloba to izazvao, hteli vi to priznati ili ne. Jer Slobu niko nije terao da izvrši puč i da silom uspostavi vlast u bivšim republikama da bi sa radikalima zajedno stvorio veliku Srbiju. Sve ostalo je iskrivljenje istine i izmišljotina. Činjenice sve govore. A pametnome je to dovoljno. Toliko od mene.
  • G

    25.03.2016 15:13
    @Srđan - sećate se vi, ali selektivno, samo onoga što vama odgovara, dok onome što vam ne odgovara umanjujete značaj. Zapadni mediji su pisali o egzodusu Srba sa KiM godinama pre Miloševića. Ustaška dijaspora je krenula sa "radom" decenijama pre njega. Pojačana ustaška retorika u Hrvatskoj je krenula još 1974. a naročito nakon smrti Broza. Volite da ovo tumačite kao opravdanje ili tvrdnju da je nevin. Ne, nije nevin, ali to što je on kriv za jedno ne znači da drugi nisu krivi za drugo i da za to ne treba da odgovaraju. Nije samo Milošević zakuvao lonac u SFRJ, on je došao u vreme kada je taj lonac već krčkao. Nije on usadio ideje o "tisućletnjem snu", nije on pravio "herceg-bosnu", nije on brisao iz spiska državljana slovenačke građane srpske nacionalnosti, nije on napao zaštićenu UN zonu i proterao 250 000 civila, nije on klao Srbe po KiM i vadio njihove organe. Oni koji su to radili su na slobodi a neki čak i oslobođeni nakon suđenja. Kažete da priznamo krivicu i učimo - Srbija je priznala krivicu, naizvinjavala se po regionu, iako možemo i više nismo uradili malo. Sa druge strane, naši miroljubivi susedi se nikada nisu izvinili, u Hrvatskoj kao nacionalni praznik slave zločin, veličaju Tuđmana i aerodrom nazivaju po njemu, na KiM krvnici lično su u vladi, srpska deca pod oružanom pratnjom idu u školu a autobusi sa Srbima se kamenuju, u BiH veličaju Orića i Izetbegovića i pokušavaju da ukinu srpske institucije i nadležnosti. Kada će oni da odgovaraju za svoje zločine?
  • Srđan

    25.03.2016 07:41
    @G, ja sam ispratio sva događanja uživo tada, tako da te nove priče kako srbi bile žrtve, kod mene ne prolaze, jer ja sam upoznat sa istinom. Srpske žrtve je napravio vaš bivši predsednik i njihovi sledbenici. Kao što je JNA trebala da služi za razdvaja sukobljenih strana u bivšim republikama, a ne da Sloba raspusti generalštab i da sve vojne snage upotrebi za upostavljanje i očvrćivanje njegove apsolutne vlasti u bivšim republikama silom, isto tako su međunarodne zajednice trebale da stanu između sukobljenih strana na Kosovu. Umesto toga Sloba objavio rat međunarodnoj zajedinici i svetu i krenuo vojskom na Kosovo. Sloba hteo apsolutni vlast na Kosovu tako što je pokušao očistiti Kosovo od Albanaca. A OVK je bio izgovor kako bi krenuo sa svom vojnom snagom i teškom artiljerijom i pored upozorenja međunarodne zajednice na posledice. Zašto je Sloba isterao tenkove na narod u Ljubljani kada je narod izašao na ulice zbog ukidanje svih ovlašćenja Sloveniji u bivšoj Yugoslaviji i uspostavljanje srbijanske vlasti u toj republici? Tamo nije bilo OVK niti ustaša.
    Bolje da se bavimo istinom i da priznamo krivicu i da učimo na tome.
  • G

    24.03.2016 21:53
    @Srđan - ja sam čuo da su srpske snage osamdesetih tokom maltretiranja miroljubivog albanskog stanovništva otkrile i zaplenile mašinu za put u budućnost, onu istu koju su miroljubivi Albanci iskoristili da predvide da će Milošević doći na vlast i početi da ih tlači zbog čega su požureli da skoro 10 godina pre toga osnuju terorističku organizaciju pod nazivom "OVK". U isto vreme ostalo je zapisano da je u Miloševićev posed došla mašina iz MKULTRA programa CIA koju je ukrao još Broz, koju je potom lično iskoristio na Tuđmanu i Izetbegoviću i preprogramirao njihov miroljubivi, demokratski um da odjednom bez ikakve potrebe i razloga poželi tzv. "ostvarenje tisućletnjeg sna", kada mu je Tuđman ukrao onu mašinu za budućnost i uspeo da ode u prošlost da bi svoje sunarodnike protiv njihove miroljubive volje natera da osnuju tzv. "ustašku dijasporu" sa istim ciljem. Slažem se u potpunosti da je Milošević i samo Milošević kriv za apsolutno sve što se dogodilo u SFRJ u poslednjih 50 godina.
  • Srđan

    24.03.2016 19:58
    @NN, pa zašto se onda Sloba pripremao za rat još pre 90-tih, ukidanjem autonomije Vojvodini, pa sa ukudanjem ovlašćenja svih republika i raspuštanjem generalštaba bivše Yugoslavije? Jer i za to kriv NATO? Ajde ne izmišljajte istoriju i da krivite drugog kako bi prikrili krivicu sa nas.
  • Andrea

    24.03.2016 18:32
    Rat
    U veku dvadesetom Srbi su u ratovoma izgubili dusa blizu cetiri miliona, u dvadesetprvom samo svadbena neka odjekuju zvona. I neka prestanu suze i kletve i neka svaka ruka ljulja dve kolevke. I neka zavlada radost i sjaj, molimo te Boze daj. ,Slava palim herojima, neka po Raju duse im lete i neka dobro znaju da potomci njihovi uvek ih se sete. Slava im.
  • xx

    24.03.2016 18:04
    Sve bog posmatra
    Za sve ovo im se desava Pariz, Brisel, itd.
  • NN

    24.03.2016 16:09
    Ovo je sustina
    Tada je (90-ih) zapadu (udarna ruka NATO) bio primarni cilj unistenje komunizma i stvaranje 'novog svetskog poretka'. Sloba (prakticno komunista) se tu nije snasao, lose je procenio stvari i posledice su bile ogromne. Ostalo su samo nijanse.
    Setimo se Klauzevica (kojeg su nam citirali u predvojnickoj zastiti, ONO i DSZ) i koji se citira na zapadu (gde zivim vec ~20 g) da je rat samo sprovodjenje iste politke (prethodno vodjene mirnim putem) sada drugim, oruzanim, sredstvima.
    Jos mi pada na pamet ona narodna 'pojeo vuk magarca'.
    Hajde da se nesto nauci, bude mudriji i da teramo dalje.
    Pozz
  • Srđan

    24.03.2016 16:08
    @mima

    To sve treba da zahvalite vašem bivše predsedniku, a ne tamo nekom NATOu ili Olbrajtovi.
    Vaš bivši predsednik odavno planirao rat, sa ukidanjem autonomije Vojvodine još pre 90-tih, pa posle sa ukidanjem svih ovlašnjeća svih republika u bivšoj Yugoslaviji, pa zatim krenuo vojskom na njih, sve radi pohlepe za vlast, a ne zbog NATO-a ili nekakve Olbrajtove. Pa kada stigle posledice zbog toga u obliko bombardovanja, kukamo na posledice. Mi treba da osudimo uzrok, a ne da optužujemo posledice. Da vi niste podržavali i sledili vašeg bivšeg predsednika, nebi bi bilo ni rata, niti Kosovo...., niti bombardovanje...., niti toliko života izgubljeno... itd. Prosto i jednostavno. Samo pitanje dali iz toga može neko da uči ili ne.
  • Novosadjanka

    24.03.2016 15:37
    Meni je najtuznije sto ni sami ne spominjemo zrtve karcinoma posle bombardovanja, posebno u novom sadu.. Meni ovo predstavlja dan kad je sve pocelo, dan koji je znacio da cu kad vec zaboravim to proslece 99 za 10/15/17 godina izgubiti drage ljude kao posledica istog..
  • Plavić

    24.03.2016 14:53
    Još kako su novosađani!
    Veoma je ... tužno ... što se i posle tolikih godina, pri pominjanju žrtava '99. iz Novog Sada - izostavljaju naši sugrađani koji su tada bili na svojim dužnostima i izvšavali zadatke ... U slučaju 021 "opisani" su - za mene zastrašujuće praznom - rečenicom "... sem što je pre nekoliko godina rečeno da je u široj zoni Novog Sada tokom bombardovanja poginulo pet pripadnika Vojske, a teže su povređena četiri vojnika, ali bez podataka da li su oni bili Novosađani." Zaboga! Pa na Detelinari stoji spomenik petorici pripadnika te, 240. brigade PVO, naše, novosadske ...! Svake godine gradonačelnici ovog grada bar dva puta tamo polažu vence - i mediji sa njima(!). I vi ni danas - ne znate njihova imena!
    Dakle, 28. marta 1999. u okolini Čeneja su poginuli stariji vodnik Saša Krstić, vodnik prve klase Siniša Laušev i vojnik Bojan Miletić. Stariji vodnik Dragan Bandić i vojnik-rezervista (rođeni novosađanin!) Aleksandar Popović, poginuli su 1. juna 1999. kod Nadalja ... nisu se slučajno, sticajem okolnosti, našli na strašnom mestu ... bili su na dužnosti!
  • Mare

    24.03.2016 14:35
    Strašno je sve to bilo, ali i zbog naše naivnosti. Jel se sećate koliko smo se oslanjali na snagu naše vojske ("nemaju Ameri petlju da udare po nama") i na Rusiju ("poslaće nam Rusi raketne sisteme, pa će videti NATO") i na Teslu ("imamo Teslin aparat za magnetne talase, ima da popadaju ko muve") i plus priča o nebeskom narodu kojeg mrzi ceo svet zbog svojih vrlina i mogućnosti (pitam se kojih).
  • Neka Tamo

    24.03.2016 13:55
    Ovaj dogadjaj, demonstracija je samovolje i sile SAD-a.
    Nije mesto da se danas i sada raspravljamo da li su naši političari mogli, ili nisu mogli da izbegnu ovaj užas. Ma koliko da ne volim Miloševića, ljudi, pa nije on namestio incidente na Kosovu, ili sedeo u avionima iznad naših glava. Manite se podela. I oni što su voleli Slobu, i oni koji nisu bili su bombardovani.
    Treba se setiti žrtava. Treba im dati pomen. Treba raditi sve da se ovako nešto ne ponovi, ukoliko je tako nešto u našoj moći.
  • ns

    24.03.2016 13:43
    Mi smo vec zaboravili na bombe a zapad i dan danas pazari bombe!
  • Miroljub

    24.03.2016 13:32
    Milošević JESTE kriv
    Jeste Milošević kriv za sve ratove. NATO je imao cilj da suzbije rusku sferu uticaja na balkanu a Milošević je bio dovoljno glup da računa na pomoć Rusije koja je tada bila na kolenima. Krenuo je u unapred izgubljeni rat. Da je bio pametan nagodio bi se sa zapadom i danas bi mi zajedno sa NATO pucali po šiptarskim teroristima na KiM, Srbi ne bi bili proterani iz Hrvatske, a BiH ne bi završila u krvi do kolena kako već jeste. Da li mislite da Grci jako vole NATO ili Turci?! Ili da se Nemci, Francuzi i Amerikanci baš obožavaju međusobno?!Treba da se probudimo iz romantičnih iluzija o bratsvu naroda, to NE POSTOJI. Postoji INTERES. A naš interes bi morao biti da se sklonimo od sukoba dve velesile, a ne da postanemo poligon za njihov obračun, kao što su Ukrajina i Sirija. Da smo pametni kao Švajcarci (kao što nismo) pa da tri naroda žive zajedno u slozi, na golom kamenu i da ipak budu među najbogatijma na svetu.
  • prečanin

    24.03.2016 13:22
    Svake godine u ovo vreme sve žešće i žešće verbalno napadamo NATO, umesto da oni nas napadaju ? Zašto oni, pa oni si izgubili rat , da smo mi izgubili i mi bismo ih napadali, ali mi smo dobili rat i svakodnevno ih napadamo, nekako to ne ide ? 17-est godina mi iznosimo broj porušeni i oštećenih pravoslavnih manastira i crkvi, ali niko da sada od nas a još više od naših Vlasti nismo čuli koliko je porušenih i zapaljenih đamija građana Srbije na Kosovu bilo ? Ko je prvi počeo da pali i žari na Kosovu ? O tome se ne piše a još manje raspravlja, ispada da treba da se ćuti, a " Srpski je da se ne ćuti"? Borimo se za Kosovo i njene građane da ostanu u granicama Srbije, jel tako, ako je tako a tako je, trebali bi da znamo i koliko je đamija porušeno , jer su to naši građani Muslimani i ko ih je porušio ? Da li neko od nas , ovde, koji ostavljaju svoje komentare zna ovo o čemu pišem ? Ne znate , jer Vlast misli da i ne treba da znate, kome da polaže račune , vama !?
  • m

    24.03.2016 13:15
    26.04.1999.
    Zezeljev most je srusen 26. Aprila.
  • Miki

    24.03.2016 13:15
    Lepo je bilo 91-92 kad se držalo pola Hrvatske i 3/4 Bosne, a veličale se neke knindže i bradonje razne, sve sa cvećem na tenkovima za Hrvatsku. Posle kad smo se malo sapleli onda je bilo kuku-lele i ceo svet je kriv.
  • Botinama izdajničkim

    24.03.2016 12:40
    Botovi, takozvani ambiciozni klinci koji 1999-te nisu bili sa nama, ili su bili u pelenama, ovde dele minuse. Naravno, njihovom Vođi i Partiji ne odgovara da grdimo "majku EU".
    Kako bilo, vidimo se i čujemo posle izbora sa njima. Da vidimo, gde će onda sendviče jesti.
    Ne možete im zameriti, balavi su i njihova deca nisu crtala avione i bo,be, niti bežali u strahu, probuđeni noću, pridržavajući nezakopčani kaputić.
  • Zoran021

    24.03.2016 11:19
    Opet gobarska atmosfera vlada kad se veličaju narodni porazi!
  • mima

    24.03.2016 11:18
    Нато у блато!
    Нато и запад су успели у свему што су наумили. Довољно је погледати коментаре и видети да је успешно одрађена лоботомија људима.
    Пази напали су нас због Слобе и наводних злочина на Космету. Довољно је погледати шта је све наш народ преживео на Космету и закључити ко је био жртва, а ко агресор. Стотине манастира и цркава су уништене, 200.000 људи протерано, спаљена села, уништена гробља.
    Само лоботомиран човек може да поверује у речи једног Холбрука, Клинтона, Солане, Олбрајт и осталих зликоваца који су нам отели Космет, засули нас тонама бомби, уништили нам земљу и направили штету од 50 милијарди долара, штету од које и данас не можемо да се опоравимо, а и не можемо да тражимо јер имамо полтроне запада на власти већ 16 година. И сада ти исти који су викали да смо злочинци држе фирме и компаније на Космету и експлоатишу руде и остала добра.
    Лоботомираном човеку то није јасно, јер да би те тако лако лоботомирали потребно је да имаш изузетно мали мозак који је подложан медијском испирању и који је изразито мазохистичан.
    Не браним ја овде Слобу. Далеко од тога. Он је направио много грешака и толерисао превише ствари. Ми смо бомбардовани јер смо као суверена држава послали полицијске снаге да се обрачунају са тероризмом и сепаратистима на Космету. То је изгледа дозвољено свим западним земљама осим нама? Наравно отимачина која је следила је највећи пример кршења свих норми и правила УН-а, и највећа агресија на једну земљу без објаве рата након другог светског рата.
  • Jovan

    24.03.2016 11:09
    Lečenje
    Dušaneeee, leči se. Pod hitno!
    Elem, uništenje privrede sve i da jeste bilo deo "velikog plana sila zla", ipak je sprovedeno baš pod strukom onog suicidnog požarevačkog ološa. Proklet neka je! I on i svako onaj ko žali za vremenima kada su stajali u redu za mleko, hleb, zejtin, brašno, za dane restrikcija struje, za one dane kada su ih vijali da ih stave u uniforme i pod ustaške i šiptarske kuršume, za one dane kada su kupovali vodom razblažen rumunski benzin i menjali nemačke marke kod uličnih dilera, za one dane kada su primali platu od 1-2 DEM, za sve one dane kada nisu mogli da mrdnu iz postkomunističkog obora od države, za sva ona jutra koja su dočekivali čekajući pred praznim apotekama lekove iz humanitarne pomoći, etc.
  • ana

    24.03.2016 11:04
    ko čuti kada se nad drugima krše zakoni sam dodje na red. Ja nisam Brisel jer Brisel nije bio Novi Sad.Brisel je bio NATO . Valja primetiti samo da uvek srada samo raja a kuvari nikad.
  • Besna Sremčina

    24.03.2016 10:46
    Hip & Hop
    Znaci svi bruje o posledicama ali niko da se suoci sa uzrokom. Takav smo narod, glup i proklet ato nam se i desavaju ovakva sra*a jer uvek za vodju stavimo budalu ili psihopatu.
  • Jovan

    24.03.2016 10:25
    Ono što smo tražili to smo i dobili. Kraj priče.
  • Dusan Savic

    24.03.2016 10:15
    Slava herojima 2
    I da svako ko misli da je SRJ bombardovana zbog Miloševića , nije baš čist. Naši bezbednjaci su ponudili da se skine Milošević a zapad im je odgovorio da je Milošević legalno izabran predsednik. Baš je njih bilo briga za Miloševi Bombardovani smo zato što je Zapad tako odlučio, nije moglo da se spreči bombardovanje. Ali je zato naša vojska i narod uspeli da spreče veće stradanje. Svaka im čast zato je posle 2000 tih izvršena reorganizacija vojske i ukinuto služenje vojske. Omladina uništena zapadnim vrednostima bludom i razvratom. I da nisam član nijedne partije nisam ni za Tdaća ni za Slobu ni za Vučka ni za Šešelja jer nažalost kod nas nema prave nacionalne partije. Ove lažne tzv nacionaliste ni negledam
  • nebeski narod

    24.03.2016 09:55
    Koliko je Zlobodan zavio familija u crno ne zna se broja . Covek je pogresno bio umislio da je jaci od cele NATO alijanse. Na zalost dobar deo naroda je krenuo za njim misleci da nam nema ravnih , da smo mi najbolji i najpametniji . Nije se libio da prkosi i inati zapadu i to PREKO LEDJA SOPSTVENOG NARODA . Danas posle svega zivimo u maloj siromasnoj drzavi pariji kojom vladaju bahati politicari banditi i mafija. Na zalost tu smo gde jesmo.
  • Бранислав

    24.03.2016 09:01
    ...и поред свега...Богу хвала...преживесмо и дан данас смо ту где смо...нису ништа успели бомбардовањем...осим што ће им (земљама главним спонзорима бомбардовањем Србије) се свака бомба коју су бацили на нас "обити о главу"..кад-тад...
  • Lala

    24.03.2016 08:46
    Crnjak..
    Cuj ovog dusana savica...angazovace te za novo izdanje Alana Forda. Preorucio bih ti jednu terapiju kod dr. Dabica cisto preventivno.
  • Milutin

    24.03.2016 08:44
    Tony Blair
    A danas je Tony Blair - glavni zagovornik NATO bombardovanja Vučićev savetnik. Užas.
  • Za Zlobu

    24.03.2016 08:22
    Nemaš dovoljno informacija, jer nisi dovoljno zainteresovan. Da bi znao da nas i danas bombarduju, na drugi način. Isti ljudi koji su bombardovanje planirali još pre nego što je Zloba došao na vlast, voljom naivnih i jednostavnih ljudi ograničenog pogleda. Svakako bi nas bombardovali da bi uništili privredu, Samo su čekali priliku. Iz navedenog, trebao bi da zaključiš da ni danas nemamo prijatelje na zapadu. Samo lakome ljude. A oni koji ih podržavaju, samo očekuju parče kolača u svojoj lakomosti.
  • @ Zlobin Zloba

    24.03.2016 08:17
    I ja molim Boga da nas resi malih zloba sto jos uvek mile okolo i sta cemo sad.
  • Srđa

    24.03.2016 08:17
    sećam se
    Sve sam to doživeo i video, slušao. Ne zaboravljam, ali ni ne opraštam. Ostali smo živi. Nikada neću zaboraviti kako mi se krevet ljuljao dok je tonula zgrada RTV-a.... pa rafinerija.... pa Klisa.... pa most Slobode.... šta je bilo, bilo je... idemo dalje. Tek sam kasnije shvatio da sam uživo video na Detelinari kako ona zgrada pored škole leti u vazduh. Bio sam na 1 km odatle. Pošto sam radio amater, dobro znam ko je i odakle nas je gađao. Ali još jedna stvar me malo koči, obzirom na mojih 50 godina..... Žao mi je svih u Briselu, i nisam pristalica takve političke borbe da se puknem i ubijem njih 50 oko sebe. Ali ista ta Belgija i Francuska su slale avione 78 dana da nas polivaju, i niko nije na CNN onda bio preokupiran timi zločinima. Ili pogrešno gledam, pa me je vreme pogazilo, ili sam u pravu?! Baš me zanima kako razmišljaju ostali sugrađani.
  • oleg

    24.03.2016 08:00

    Sve dok budemo obelezavali izgubljene bitke i propale pregovore, nema nama napred.
  • Zlobin Zloba

    24.03.2016 07:46
    :-)
    Molim Boga da nas resi onih koji misle da je onaj sto lezi pod lipom kriv za bombarodvanje i da nas postedi vise na vlasti onih koje takvi preobrazovani, prepametni i nadljudi dovode
  • Ha

    24.03.2016 07:37
    Vazno je da su lekcije naucene - Ne moze nam niko nista! Majcica Rusija uvek pomaze! Uz njih, pobedili smo NATO i sacuvali Kosovo koje je definitivno Srbija!!! I naravno, nikada vise necemo dovesti na vlast zlocince koji su izazvali i koji su nas uvukli u sve krvave sukobe devedesetih, kao i procvat kriminala koji prati njihovu vladavinu. Divna zemlja, za divne ljude! Zivela Srbija!
  • Dusan Savic

    24.03.2016 07:22
    Slava herojima za odbranu zeml
    Sada očekujem nalet komentara da smo morali da budemo bombardovani zbog tzv zlovčina koje smo počinili.
    Alo ljudi napali su našu svetu zemlju i zemlja se branila koliko god smo mogli. A uspeli smo da ih iznenadimo jesu oni naneli mnogo više štete nama nego mi njima ali smo branili svoju zemlju. Ko god ne zna svaka zemlja ima pravo da se brani od stranih i domaćih agresora. Glavni zadatak je ispunjen sprečen je raspad vojske i države koji je NATO planirao da se desi za 72 časa. Oboreno im je preko 100 aviona otkom celog bombardovanja. Da su uspeli u svojim namerama ušli bi u celu zemlju i polako kidaj delove prvo Kosovo pa Raška pa onda Vojvodina. Jedini problem je bio to što pšolitičari nisu bili dovoljno čvrsti da se reši problem. Imali smo specijalne snage koje su mogle da reše sve teroriste kako inače DB i radi.
    I šta se desilo na kraju ti jadni napaćeni Albanci na čijoj su se strani borili i ameri i francuzi i britanci (na Košarama) trenutno su dobili svoju zemlju. A njihovi prijatelji iz arapskog sveta sada kasnije dižu ljude po Parizu Londonu Briselu. Evo kako Vam se lepo vraća

    SLAVA SVIM HEROJIMA KOJI SU DALI ŽIVOT ZA ODBRANU SVOJE ZEMLJE JA VAS NIKADA NEĆU ZABORAVITI
  • Zloba

    24.03.2016 07:07
    Hvala onom sto lezi pod lipom za ovo bombardovanje . Jedno je kad mislis da si najjaci a drugo kad si zaista jak .
  • beban

    24.03.2016 07:05
    dani tuge i ponosa
  • Je Suis

    24.03.2016 06:56
    Je suis Srbin! I živ sam i dalje uprkos vašim nastojanjima. Kako pamtim, tako i glasam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna